Nieuws

Ontdekken, proeven én genieten bij Boer en Smaak Festival

Donderdag 09 juni 2016

GRAVE – Het Boer en Smaak Festival Land van Cuijk - dat op zaterdag 11 en zondag 12 juni wordt georganiseerd in Het Arsenaal in Grave – draait om ontdekken, proeven én genieten. Maak kennis met heerlijke producten uit het Land van Cuijk.

De boer staat centraal tijdens dit evenement dat de deuren dagelijks om 14.00 uur opent. Organisator Bas van der Heijden vertelt: “We nemen de bezoekers mee in de culinaire wereld van het Land van Cuijk en laten ze kennis maken met de diversiteit aan streekproducten. Je hebt hier namelijk ontzettend veel landwinkels, die smaakmakers verkopen die je geproefd moet hebben.”

Verrassende gerechten

In de tuin van Het Arsenaal worden verschillende producten en gerechten gepresenteerd op boerenkarren. Studenten van ROC De Leijgraaf gaan – net als de koks van diverse restaurants uit het Land van Cuijk - aan de slag met verschillende streekproducten en creëren zo een verrassende maaltijd. Altijd willen weten hoe ijs wordt gemaakt? Tijdens het Boer en Smaak Festival verzorgt IJssalon Rembrandt uit Boxmeers een demonstratie.

Van der Heijden wil niet alleen het publiek vermaken, maar ook het lokale ondernemerschap versterken. “Met alles dat hier te zien, beleven, maar vooral proeven is, willen we de boeren ook inspireren. Wie weet wat voor mooie producten of regionale samenwerkingen daar weer uit voort komen?

250,- euro winnen

Het Boer en Smaak Festival wordt een spektakel dat je volgens Van der Heijden niet mag missen. Iedere dag is er zoveel te doen. Hij somt op: “We hebben demonstraties, live-cooking, film, livemuziek én voor de kleintjes een heuse kidscorner met entertainment.
Daarnaast maken de bezoekers ook kans op 250,- euro als ze de juiste hoeveelheid groente op een boerenkar weten te raden.”

Ook voorafgaand aan het evenement maakt de bezoeker al kans op mooie prijzen. “Op onze Facebook-pagina kun je overnachtingen winnen - voor twee personen inclusief ontbijt – bij vier verschillende hotels in het Land van Cuijk. Met wie zou jij de nacht door willen brengen? Like https://www.facebook.com/boerensmaakfestival/ en we zien je reactie op het desbetreffende bericht tegemoet.”

Het Boer en Smaak Festival vindt beide dagen plaats van 14.00 tot 22.00 uur en is vrij toegankelijk. Bezoek voor meer informatie: www.boerensmaakfestival.nl.

Neem voor meer informatie over het Boer en Smaakfestival Land van Cuijk contact op met Bas van der Heijden: 06-50660555.