Over Boer en Smaak
Over Boer en Smaak
Over Boer en Smaak
Over Boer en Smaak

Over Boer en Smaak

Het Boer en Smaak festival Land van Cuijk vindt plaats van vrijdag 10 juni t/m zondag 12 juni. Vrijdagavond is voor de zakelijke bezoeker en het programma duurt van 17.00-21.00 uur. Op deze avond staat alles in het teken van infomeren, verbinden, verbazen en verrassen. Ook ondernemers die op het eerste gezicht niets met de sector te maken lijken te hebben kunnen hier wel degelijk een bijdrage aan gaan leveren. Dit zal nieuwe innovaties en commerciële kansen en samenwerkingen gaan opleveren voor de agrariërs.

De zaterdag en zondag staan in het teken van de inwoners van Oost Brabant. Eenieder word welkom geheten om het smaakfestival te beleven. Het programma op deze dagen duurt van 14.00-20.00 uur.

Het Boer en Smaak festival Land van Cuijk zal in het teken staan van de streekproducten van het Land van Cuijk en het samenstellen van producten met diverse partijen. Hiermee willen we nieuwe verbindingen bewerkstelligen. Tevens wordt hierbij gekeken hoe we deze producten op de markt kunnen brengen. Er wordt ook gekeken of er combinaties van producten gemaakt kunnen worden en of we streekproducten kunnen aanbieden in een gerecht bij o.a. de restaurants van Land van Cuijk. De rode draad van het festival zal zijn productinnovatie, ondernemersgericht denken van de boer en het rechtstreeks vermarkten van hun producten. Kortom het creatief denken over nieuwe producten en mogelijkheden.

Het Boer en Smaak festival Land van Cuijk wordt gepresenteerd en aangekondigd in heel Land van Cuijk en daarbuiten, zodat bedrijven en Retail buiten Land van Cuijk kunnen zien wat er speelt in Land van Cuijk. Samenwerken zal hierin een belangrijke rol gaan spelen. We willen consumenten en bedrijven laten zien wat er gebeurd met de producten van “ grond tot de mond”. Tijdens het Boer en smaak festival Land van Cuijk worden hierover verschillende presentaties gehouden op een interactieve manier. Daarnaast krijgt de boer een stand aangeboden om hun product te presenteren en tevens kunnen zij de oorsprong van het product tonen. De leerling koks vanuit het onderwijs (o.a. Helicon en ROC) bereiden verschillende gerechten van de producten.

Het ‘Boer en Smaak festival’ Land van Cuijk vindt plaats bij Het Arsenaal Grave, Sint Jorisstraat 32 te Grave. www.arsenaalgrave.nl